Mat / Lunch

Vänligen se nedan veckans lunchmeny, måndag till fredag, dessa planeras varje vecka av teamet för att säkerställa att de kan erbjuda sin bästa kreativitet i maten de förbereder:

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Fråga någon elev på IES Jönköping om maten som tillagas av vårt erfarna inhemska köksteam och de kommer alla att säga detsamma - läckre utsökt mat! Men hur kommer maten in i köket och hur går det till att förbereda den? Vi frågade Magnus Karlsson, vår kökschef, för att ge oss en inblick hur det går till att förbereda skolmaten.

Vad är IES Jönköping Kitchen Teams fokus och mål för 2018?

Våra tre huvudfokus och mål i år inkluderar men är inte begränsade till:

1. Kvalitet och Variation

2. Kommunikation och Bemötande

3. Hälsa och hygien

Det som driver vårt fokus och ambitionen att sträva är vår tankegång. Som ett team anser vi att det är absolut nödvändigt att sätta upp ett uppdrag och ett personligt mål för oss själva för att vi ska erbjuda vårt yttersta bästa:

"Tänk om vi var en restaurang som var tvungen att tävla för sina kunder ... hur skulle vi arbeta?"

Vart kommer vår mat ifrån?


Vår mat levereras av Martin & Servera, de är en välkänd och pålitlig leverantör till restauranger och storhushåll i Sverige. För att säkerställa att den finaste och hälsosammaste maten erbjuds både personal och elever att vi använder svenskt kött. Våra leveranser anländer tre gånger per vecka, för att vi ska spara båda parterna tid och det viktigaste är att det är säkrare och renare för miljön. Vi erbjuder ekologisk mjölk för eleverna att dricka till frukost, lunch och mellanmål.

Tillfredsställer ni studenter med olika kostbehov?

Varje dag ser vi till att det finns både vegetariska och icke-vegetariska alternativ på menyn för elever och personal. Vi förbereder också mat separat för dem som har allergier eller intolerans. För att lägga till mer spänning och variation i menyn är varje fredag ​​en kontinental dag! Teamet förbereder rätter från hela världen, väljer ett land eller kontinent varje vecka och förbereder en meny som lär eleverna lite om kultur och matvanor i det valda landet. Detta gör det möjligt för oss att visa internationalisering även i vår mat!

Vad är det bästa med vår skolmat?

Vår mat hjälper till att säkerställa att eleverna äter hälsosamt och erbjuder dem en näringsrik kost som hjälper dem att växa och komma igenom skolans dag. Våra måltider uppmuntrar goda matvanor för livet, vilket garanterar att vi erbjuder en balanserad och hälsosam kost dagligen. Vi erbjuder en omfattande och hälsosam meny för frukost och mellanmål för elever i fritidsaktiviteter, som har exceptionellt längre skoldagar för att säkerställa att de kan komma igenom hela dagen. Att ha maten förbereds internt gör det möjligt för oss att se till att hälso samheten hos maten aldrig äventyras och lite extra kärlek läggs till på menyn!

Kitchen Staff: (L to R) Magnus Karlsson, James Robinson, Ann-Sofie Rydberg, Isac Levander Sofie Berglund

Vänligen klicka här för att se en detaljerad föräldrakvalitetsrapport för vårt kök och mat för 2017-2018.